zaterdag 9 april 2011

Lijst

Datzelaar zit aan zijn notebook. Een lijstje maken. Dat doet hij sinds kort. Anders komt hij tot niets, weet Datzelaar. Hij weet niet veel van computers, maar Twan wel gelukkig. Die moet ook wel, want die zit in de reclame, en daar gaat alles digitaal. Hoewel, eigenlijk heeft het computermannetje van Twan hem geholpen. Want sinds Twan internationaal is gegaan doet hij zelf niet zoveel meer met computers. Het mannetje heeft alles zo ingesteld dat Datzelaars telefoon en zijn notebook gelijk lopen. Als hij tenminste het snoertje aansluit, wat hij nogal eens vergeet.

Twan heeft hem laten zien dat je ook to-do-lijstjes kunt maken. Dat vindt Datzelaar erg handig, al noemt hij het zelf liever vinklijstjes. Hij houdt er niet van om Engelse woorden te gebruiken als het niet hoeft. Je geeft aan welke taken je moet uitvoeren en een einddatum waarop ze klaar moeten zijn. Het afvinken van de taken op de lijst is fijn. Het geeft Datzelaar het gevoel dat hij nuttig bezig is. Soms zet Datzelaar hele gewone dingen op het lijstje, alleen maar om ze af te kunnen vinken. Koffie zetten bijvoorbeeld. Of de afwas doen. Of brood smeren. Vandaag hoeft dat niet, want er is genoeg te doen. En dus veel af te vinken. Datzelaar heeft er dan ook zin in.

Voor hij begint aan zijn lijst kijkt hij nog even de nieuwspagina's op internet. Een aardbeving. Een moord en een overval. Iets met de economie.

Een berichtje over een hagedis trekt zijn aandacht. Hij klikt en leest verder. Over het verspreidingsgebied van het beestje. Datzelaar klikt nog eens. De slechte invloed van de mens. Nog een klik. Vangst voor de export. Als huisdier in Nederland. Nu ook in parken. Verstoort de ecologie. Interessant, vindt Datzelaar.

Een paar uur later kijkt Datzelaar op de klok. En dan naar zijn vinklijst. Hij zucht en verandert de einddatums op zijn lijst. Naar morgen.

Geen opmerkingen:

Een reactie posten

Bedankt voor je reactie!