zondag 10 april 2011

Kostuum

Datzelaar twijfelt. Hij leest de uitnodiging voor de vierde keer. Tenminste, het deel dat Flip naar hem heeft doorgestuurd. Flip werkt bij Twan. 'Account Manager Retail - Domestic Market', staat op zijn visitekaartje. Volgens Flip betekent dat dat hij de pispaal is voor alle Nederlandse klanten van Twan. Het is een uitnodiging voor het jaarlijkse zomerfeest van Twans reclamebureau. Datzelaar heeft dat de afgelopen vier jaar gemist, maar nu wil hij er toch echt eens naar toe. Netwerken is tenslotte hard nodig in deze tijd.

'Dresscode - Casual summer & business wear ;-)', zegt het kaartje. Datzelaar weet niet wat hij ermee moet. Korte broek? Weinig business, vindt Datzelaar. Krijtstreep? Weinig casual. Stropdas? Zeker niet. Hij heeft Twan en Flip al gebeld, maar ze nemen niet op. Uiteindelijk besluit Datzelaar om toch maar een kostuum aan te trekken. Een zomerkostuum. Van linnen. Zijn hippe Italiaanse schoenen maken het af.

Een half uur later belt Datzelaar aan. Een wit landhuis. Stijlvol, vindt Datzelaar, tevreden over zijn keuze. Vanuit de tuin klinkt muziek.Twan doet open met een glas champagne in zijn hand. Hij heeft een zwembroek aan.

'Hé Datzelaar, had je het koud?', lacht hij. Achter hem springt Flip naakt het zwembad in. Twee meisjes giechelen.

Geen opmerkingen:

Een reactie posten

Bedankt voor je reactie!