zondag 24 april 2011

Versterking

Auw, denkt Datzelaar. Zijn hoofd bonkt. Zijn keel voelt als rauwe tartaar. Toch weer gerookt gisteren. Dat was niet de afspraak, zegt hij tegen zichzelf. De kamer herkent hij eerst niet. Even hoopt Datzelaar op een one night stand. Niet dat hij zich dat kan herinneren, maar toch.

Helaas. 'Goedemorgen', zegt Flip, 'ik vertrek, de mazzel!'. Jammer, denkt Datzelaar. Niet dus. Gewoon blijven slapen. Dat is het lullige met alcohol. Je herinnert je later niets meer. Teveel gedronken uit verveling of gezelligheid? Schiet Datzelaar maar lek.

Aarzelend stapt hij van de bank af en door de woonkamer. Douchen dan maar. De spiegel is beslagen. Wel zo prettig, denkt Datzelaar. De wallen onder zijn ogen zijn ongetwijfeld dikker en zwarter dan anders. Hoe deed je dat toen je achttien was, mompelt Datzelaar tegen zichzelf. Als het warme water over z'n rug stroomt knapt hij wat op. Eens kijken.

Een gifgroene fles schreeuwt om aandacht. 'Krachtgevende shampoo'. Kracht kan Datzelaar wel gebruiken. Hij leest verder. 'Versterkt actief'. Beter. 'Met vitamine B1 en B2'. Nog gezond ook. Die dan maar.

Geen opmerkingen:

Een reactie posten

Bedankt voor je reactie!